+48 61 830 22 46 qlinarni@wp.pl

Oferta bankietowa Qlinarni

Suto zastawione stoły uginające się od przyrządzonych z pasją, przepysznie wyglądających różnorodnych potraw. Catering bankietowy Qlinarni sprawi, że i Twoje spotkanie może tak wyglądać. Dzięki naszemu zespołowi, każdy z gości z pewnością na długo zapamięta idealnie dobrane, niebanalne smaki.

Menu bankietowe

Finger Food (min.10 sztuk z rodzaju)

  • Szachownica z kawiorem
  • Paluszki grissini otulone szynką podsuszaną
  • Przekładaniec z polędwiczki z orzechem włoskim
  • Ptysie z puszystym serkiem w trzech kolorach
  • Muszla z kozim serem i pomidorkiem
  • Nachos z gucamole i wędzonym łososiem
  • Galantyna w tajskim stylu z krabem i trawą cytrynową
  • Galantyna w włoskim stylu z orzechami i serem
  • Pikantna galantyna z zielonym pieprzem
  • Galantyna wiejska z papryką otulona boczkiem
  • Tost z jajkiem przepiórczym i bekonem
  • Róża z łososia z kaparami
  • Szaszłyk z krewetką z warzywami i octem balsamico
  • Patyk ptysiowy z serkiem mascarpone i konfiturą z borówek (truskawek, jagód)
  • Vol-au-vent
  • Pomidorki coctailowe z mozzarellą i bazylią
  • Roladka z bakłażana i cukini z serem feta
  • Oscypek z cykorią i sosem żurawinowym
  • Ślimak z ciasta francuskiego ze szpinakiem
  • Szpadka z koreczkiem śledziowym z warzywami na toście
  • Boczek wędzony zawijany z morelą
  • Boczek wędzony zawijany ze śliwką
  • Delicja z drobiu ze szpinakiem na grzance
  • Melon zawijany w szynce podsuszanej

Tortilla – na zimno

  • Tortilla z łososiem wędzonym, serkiem i sałatą 60g
  • Tortilla z filetem drobiowym i puszystym serkiem 60g
  • Tortilla z szynką parmeńską, suszonym pomidorem i rukolą 60g
  • Tortilla z pastą meksykańską, chorizo i papryką chilli 60g
  • Tortilla z szynką wołową, czerwoną cebulą i ogórkiem konserwowym 60g

Crostini

  • Z aksamitnym twarożkiem i łososiem
  • Z serem bleu, gruszką i orzechami
  • Z ricottą, pesto i suszonym pomidorkiem
  • Z serkiem brie z konfiturą z żurawiny
  • Caprese z mozarellą
  • Z szynką podsuszaną i konfiturą z cebulki

Cocktail cups (min. 10 sztuk z rodzaju)

  • Coctailcups z owocami (brzoskwinią, truskawkami, awokado)
  • Coctailcups z pastą orzechową
  • Coctailcups z pastą krabową i limonką
  • Coctailcups z aksamitnym musem i patisonem
  • Coctailcups z pikantnym musem w trzech kolorach
  • Coctailcups z owocami morza (mule, krewetki, paluszki krabowe)
  • Coctailcups z pastą rokpolową
  • Coctailcups z pasztetem

Koreczki – na serze, szynce, pumperniklu z:

  • Ananasem
  • Kabanosem
  • Marynatami
  • Melonem
  • Ogórkiem
  • Oliwką
  • Papryczką
  • Pomidorem
  • Salami
  • Winogronem
  • Z sera z boczkiem w panierce sezamowej

Kanapki i tartinki

  • Kawiorem i łososiem
  • Mięsem pieczonym ,salami, serem
  • Tortowa z pumpernikla
  • Szynką podsuszaną lub polędwicą

Ponadto sandwiche oraz wrapy

Zakąski

Zakąski mięsne (min. 10 sztuk z rodzaju)

  • Filet z kurczaka z owocami 100g
  • Indyk pieczony z pasztetem w maladze 100g
  • Jajko w szynce z sałatką 130g
  • Omlet z łososiem, koniakiem i koperkiem 50g
  • Ozorek w galarecie 100g
  • Paluszki drobiowe z warzywami w cieście fillo 60g
  • Polędwica po angielsku 100g
  • Polędwica sopocka zawijana z brzoskwinią 80g
  • Polędwica sopocka zawijana z gruszką 80g
  • Polędwica sopocka zawijana z pomarańczą 80g
  • Polędwica w cieście francuskim 100g
  • Polędwica wołowa z paluszkiem krabowym 100g
  • Polędwiczka wieprzowa na pumperniklu 70g
  • Roladka coctailowa z sałatką brokułową 100g
  • Roladka z boczku w galarecie 100g
  • Roladka z szynki z kukurydzą 120g
  • Roladka z szynki z sałatką jarzynową 130g
  • Roladka z szynki ze szparagami 110g
  • Roladki z polędwiczek wieprzowych z solą 100g
  • Schab marynowany pieczony 100g
  • Schab na sałatce jarzynowej 150g
  • Schab pieczony po staropolsku 100g
  • Schab pieczony z morelą 100g
  • Schab pieczony ze śliwką 100g

Zakąski rybne (min. 10 sztuk z rodzaju)

  • Igiełki z łososiem wędzonym 100g
  • Karp w galarecie 100g
  • Mintaj w galarecie 100g
  • Mintaj w sosie cytrynowym 100g
  • Mus bawarski z awokado i łososiem 100g
  • Mus z mintaja 100g
  • Mus z soli 100g
  • Mus z łososia 100g
  • Omlet z łososiem wędzonym, koperkiem i koniakiem 50g
  • Pstrąg w galarecie 100g
  • Róża z łososia marynowanego 60g
  • Roladki śledziowe w oleju z ziołami 120g
  • Roladki śledziowe w śmietanie 120g
  • Rulonik z pstrąga z koperkiem 130g
  • Ryba po grecku 100g
  • Sandacz w galarecie 100g
  • Szachownica z kawiorem 1 szt.
  • Tatar z łososia marynowanego na krakersie 70g
  • Łosoś w galarecie 100g

Zakąski warzywne (min. 10 sztuk z rodzaju)

  • Budyń warzywny warstwowy 100g
  • Cukinia faszerowana pastą wegetariańską 80g
  • Deska serów 50g
  • Galaretka pieczarkowa 100g
  • Galaretka szparagowa 100g
  • Kulka serowa z koniakiem w otoczce 30g
  • Ogórek faszerowany pastą grecką 80g
  • Pasta serowa na krakersie 50g
  • Seler naciowy nadziewany pastą serową 80g
  • Terryna warzywna 100g

Deski pasztetów

  • Pasztet drobiowy z koniakiem, zamówienie (minimum 20 porcji) 50g
  • Pasztet mięsny 50g
  • Pasztet mięsny w migdałach na krakersie 30g
  • Pasztet z polędwicą wieprzową, (zamówienie minimum 20 porcji) 50g
  • Pasztet z wątróbek drobiowych, (zamówienie minimum 20 porcji) 50g

Stół staropolski

  • Kiełbasa polska, biała, myśliwska, kaszanka, pasztet, salceson biały,
    czarny, smalec, ogórki.
    Dodatkowo: grzybki, miód, chleb wiejski. 100g
  • Deska mięs pieczonych 50g
  • Deska wędlin 50g
  • Deska serów 50g

Sałatki (minimum 1 kg)

  • Sałaty wiosenne z truskawkami, serem pleśniowym i orzechami
  • Sałaty wiosenne z awokado i granatem
  • Bawarska z ogórkiem i boczkiem wędzonym
  • Brokułowa z pieczarkami, jajkiem, czosnkiem i koperkiem
  • Egzotyczna z kurczakiem i orzechami
  • Grecka z serem feta i czarną oliwką
  • Grillowa z warzywami, jajkiem i serem feta
  • Jajeczna z kukurydzą, papryką i szczypiorkiem
  • Jarzynowa firmowa
  • Kalafiorowa z pomidorami i ogórkiem
  • Krabowa z koperkiem i jajkiem
  • Makaronowa z szynką i zielonym groszkiem
  • Nicejska z tuńczykiem i fasolką
  • Owocowa z ajerkoniakiem
  • Szwajcarska z żółtym serem, groszkiem zielonym i papryką
  • Węgierska z papryką i salami
  • Z kurczaka gyros
  • Z kurczaka z ananasem
  • Z kurczakiem wędzonym i brokułami
  • Z pieczarek z ogórkiem i fasolkami
  • Z tuńczykiem i ryżem
  • Ziemniaczana z fasolką, boczkiem i sosem winegret
  • Ziemniaczana z ogórkiem
  • Śledziowa z warzywami

Dania serwowane na ciepło

Zupy

  • Zupa węgierska
  • Zupa ze szlachetnych grzybów z łezką śmietany
  • Krem z pieczonej dyni (dostępne jesienną porą)
  • Zupa grecka z mięsem i cytrynową nutką
  • Zupa szpinakowa z grzankami
  • Grochówka
  • Zupa gulaszowa
  • Zupa serowa z szynką i pomidorem
  • Żurek z jajkiem
  • Krem pomidorowy z bazylią i oliwą
  • Barszcz z pasztecikiem
  • Zupa szparagowa z grzankami (dostępna od kwietnia do czerwca)
  • Zupa tajska
  • Zupa neapolitańska
  • Krem z marchewki z mlekiem kokosowym i imbirem
  • Krem z pieczonego buraka z serem kozim
  • Krem z pora z chipsami z bekonu
  • Zupa ziemniaczana z pestkami dyni
  • Krem z selera z chipsami z bekonu
  • Zupa z małży z paluszkami krabowymi i jajkiem

Zakąski mięsne podawane w całości

  • Indyk w całości na ciepło nadziewany ok. 5kg wg wagi
  • Indyk w całości z owocami ok.5kg wg wagi
  • Kurczak faszerowany mięsem na ciepło ok.1,5kg wg wagi
  • Kurczak z owocami w całości ok.1,5kg wg wagi
  • Prosię nadziewane kaszą na ciepło ok.10kg wg wagi
  • Prosię nadziewane masą mięsną garni na zimno ok.10kg wg wagi
  • Prosię nadziewane masą mięsną na ciepło ok.10kg wg wagi
  • Schab pieczony w otoczce z kaszy kg
  • Szynka w ziołach prowansalskich pieczona w całości ok. 1,5kg wg wagi
  • Szynka zapiekana w cieście chlebowym ok.1,5kg wg wagi

Dania mięsne

  • Rolowane udko z kurczaka z suszonym pomidorem w sosie gorgonzola
  • Paella z filecikami drobiowymi i warzywami
  • Wołowina duszona czerwonym winie
  • Polędwiczki w sosie gorgonzola
  • Polędwiczki w sosie kurkowym
  • Polędwiczki w sosie pieprzowym z borowikami
  • Medalion z indyka zapieczony w sosie z warzyw na białym winie
  • Policzki wołowe duszone w winie
  • Bigos bankietowy z grzybkami
  • Beef Stroganow
  • Golonka faszerowana mięsem
  • Golonka gotowana
  • Golonka po bawarsku
  • Kuleczki wołowe w aromatycznym ostrym sosie
  • Kurczak w warzywnym sosie curry
  • Kąski drobiowe w owocowym sosie curry
  • Leczo warzywne z kawałkami dorsza
  • Paluszki drobiowe z kurkami
  • Polędwiczki wieprzowe w pędach bambusa
  • Ragout cielęce z borowikami
  • Strogo z kurczaka
  • Wieprzowina słodko – kwaśna
  • Wołowina po „Meksykańsku”
  • Zraz drobiowy
  • Zraz  wieprzowy
  • Zraz wołowy
  • Szaszłyk wieprzowy
  • Szaszłyk drobiowy
  • Schab pieczony w sosie
  • Fileciki drobiowe w sosie śmietanowym
  • Fileciki z polędwicy wieprzowej w sosie grzybowym
  • De vollaile

Ryby w całości

  • Pstrąg faszerowany ok.1,2kg wg wagi
  • Łosoś faszerowany ok. 2,5kg wagi
  • Sandacz faszerowany w całości ok.2,5kg wg wagi
  • Sandacz na sałatce w całości ok.1,5kg wg wagi

Dania rybne

  • Paella z owocami morza
  • Pieczone filety z łososia podane na szpinaku z sosem tatarskim
  • Pstrąg pieczony w papilotach z białym winem i ziołami
  • Smażony filet z karpia w sosie piernikowym
  • Filet z soli w sosie cytrynowym

Sosy

  • Borówkowy
  • Tzatzyki50g
  • Tatarski50g
  • Cumberland z żurawiną i czerwonym winem50g
  • Czosnkowy50g
  • Grillowy z selerem, tabasco i alkoholem50g
  • Tatarski z ogórkiem i jajkiem50g
  • Tysiąca wysp z ogórkiem i pomidorami50g